Avhengig av Facebook

Av alle sosiale medier som finnes, er det få som når Facebook til knærne. Som leser er det stor sannsynlighet for at du kan relatere til hvor avhengighetsskapende denne plattformen er, og stadig flere oppretter kontoer. Facebook har gått fra å være et sosialt medium, kun beregnet på studenter ved Harvard University, til å bli verdensomspennende.

Viktig for business

Det heter seg gjerne at Internett endret industrien, og Facebook er absolutt blitt et viktig medium bedrifter benytter seg av. Det er vanlig å arrangere møter og andre arrangementer via Facebook, og selskaper bruker plattformen til å etablere seg selv, ved å lage egne Facebook-sider. «Sjekk ut Facebook-siden vår», er blitt en vanlig ting å si.

Fordi Facebook er så omfattende, er det mange som melder seg inn noe motvillig. Dette fordi det er lettere å følge med på hva omgangskretsen holder på med, ettersom mange legger ut bilder og statusoppdateringer om hva som er nytt på hjemmefronten. For ikke å snakke om at Facebook har gjort det enklere for oss å huske på andres bursdager.

Uunngåelig skepsis

Facebook har også høstet en del kritikk, særlig når det kommer til personvern. Kritiske røster ser med argusøyne på hvordan folk hemningsløst gir fra seg personlig informasjon på dette mediet, og ber folk være varsomme. Wikileaks-talsmann Julian Assange har uttalt at Facebook deler sensitive opplysninger med etterretningstjenester.

Selv brukere av Facebook uttrykker misnøye ovenfor plattformens metoder, men velger likevel å fortsette å bruke den. I så måte kan det hele sammenlignes med å holde på med stoffmisbruk til tross for at du vet hvor farlig det er, men du gjør det likevel fordi du er avhengig. Facebook har blitt et viktig instrument for å følge med i tiden, og det er lett å føle seg utenfor – både som privatperson og bedrift – når du er den eneste i omgangskretsen din som ikke er «på face».