Burde Internett være åpent for alle?

Det å stenge Internett for spesifikke mennesker vil være en tanke som ikke faller i god jord med de fleste, fordi alt i verden skjer digitalt akkurat nå. Allikevel, med nyheter om propaganda, hjernevasking, misbruk og annet fra land som mangler frihet, er det enkelt å si at man burde stenge Internett fra de plassene som en konsekvens. Men hvorfor skal noens dårlige handlinger påvirke en hel befolkning? Og hjelper det egentlig befolkningen å stenge dem fra det vi kjenner som «The World Wide Web»?

Urettferdig for folket

Vi må innrømme at Internett har en fast plass i vårt samfunn, og å si at majoriteten av mennesker avhenger av oppdagelsen er ingen overdrivelse. Dessverre, takket være en regjering, kan befolkningen bli påvirket av deres valg på både positive og negative måter. At medmenneskers tilgang til det globale Internett skal ødelegges av foretakene til andre virker ufortjent, noe som det absolutt er. Mennesker foretrekker å ta konsekvensene fra sine egne valg, og når det gjelder et like stort aspekt som Internett, er det på ingen måter rettferdig når det ikke er din skyld.

Angriper sterke stemmer

Mange ser Internett som en fri plass, der man kan både ytre sine meninger og synspunkter. Uten å bekymre seg over å bli dømt av samfunnet, har man mer rom til å si hva man har på hjertet. Å være såkalt «anonym» på nettet har sine fordeler, samtidig som en del ulemper følger også. Man kan teknisk sett si hva man ønsker på Internett, og det har så klart gitt et sted for hat, men for dem som er undertrykt eller urettferdig behandlet, er det i tillegg et sted som beskytter. Fjerner man muligheten for et folk til å fortelle historien sin til den andre siden på kloden, har man tatt bort muligheten for at noen skal bli reddet..

Sosial utestengelse

Internett har gjort verden til en mye mindre plass, og det har hjulpet mennesker å kommunisere, om de så bor på to ulike kontinenter eller i samme land. Da er det bare å spørre: «Hvordan er det å bli utestengt fra en møteplass?» Mest sannsynlig ikke noe moro, og derfor er det bare å tenke: «Hvordan er det å bli utestengt fra resten av verden?» Svaret er, at i de færreste tilfeller er sosial utestengelse for det beste. Forresten, dette er den perfekte sjansen for et forferdelig regime å tale nedlatende om andre land, mens de sender ut propaganda for å hjernevaske. På den flotte siden, hvis man “gjemmer” Internett fra onde regimer, vil de ikke klare å spre ut falsk informasjon til innbyggere. Ser en på den dårlige siden, vil tiltaket garantert danne naivitet og fordommer hos den påvirkede befolkningen, og hvem stopper dem fra å lage sitt eget “Internett”?

Internett burde være åpent for alle

For folk flest oppleves stenging av Internettet galt. Det har alltid vært et fritt og lett tilgjengelig sted, og slik burde det være; en fri plass for hvem som måtte ønske. Å kunne møte personer fra forskjellige kulturer og bakgrunner er mer lettvint enn tidligere, og oftere enn ikke, er det ordene og ikke etnisitet, kjønn, religion og politikk som dømmes. Uansett, debatter om slike temaer dukker ofte opp, fordi vi har tonnevis av sterke stemmer på nettet. For på slutten av dagen, er det hver individuelle person som har ansvar for egne handlinger, og det er derfor Internett burde være åpent for alle.