Sjansene for å bli populær på Internett

Før snakket barn alltid om hvordan de skulle bli sykepleier, brannmann, politi, eller sjonglere mellom alle tre. Med ingen bry i verden ønsket de å bli noe som virket kult, som for eksempel dyrlege, superhelt eller statsminister. Nå lever vi i en helt annen tid, og selv om det bare er noen få år som skiller de nye og de eldre barna, har drømmen tatt en komplett 180. Barn i vår generasjon skal bli online personligheter, der de lever av hva de elsker å gjøre, samtidig som de tjener daglig inntekt fra nettet.

Ulike arbeidsplasser

Alle har en urealistisk drøm om å være sin egen sjef. Tingen er at disse sjefene har en jobb som de kan overleve av, og kanskje er det ikke verdens vanskeligste oppgave, men det å kunne stabilisere livet på egen hånd er ikke så enkelt som YouTube får det til å se ut. Likevel ser ikke alt grunt ut for kreative drømmere, fordi Internett har dannet flere arbeidsplasser enn noen kunne ha trodd var mulig. Selv om dette ikke er en garanterende fast stilling, har forskjellige arbeidsplasser blitt dannet takket være Internett. Det finnes en varierende mengde jobber man kan skaffe seg online, men noen er sannsynligvis hardere enn andre.

Chad Hurley, Steve Chen og Jawed Karim, da tre PayPal ansatte, er hjernene bak videodeling-plattformen YouTube. Dette er en ettertraktet jobb når det angår å by på sin personlighet, interesser, og liv, fordi hvis det er en måte å bli Internett-stjerne på, er det ved YouTube. Et enormt antall individer og organisasjoner har en YouTube-kanal, som gir mening når du tenker på at den sosiale plattformen har eksistert siden 2005. I dag kan YouTube være en jobb man kan få en stabil inntekt fra, men også et middel for markedsføring på nett.

Det var i 2010 Instagram ble lansert av Kevin Systrom and Mike Krieger, men to år senere, i 2012, kjøpte Facebook eierskapet av video-delings plattformen. Kvinner dominerer i Instagram-verden, der mange av brukerne med millioner av følgere er Instagram modeller. Ved sponsing av andres eller egne produkter kan man bli betalt høye summer, avhengig av hvor høy innflytelse og berømmelse en har. Dessverre kan en ikke tjene direkte fra Instagram, og derfor lønner det seg å tilby en betalt tjeneste ved siden av.

I 2011 ble streaming-tjenesten Twitch introdusert, men i motsetning til Instagram, består brukerbasen på Twitch for det meste av menn. Plattformen blir hovedsakelig brukt til å streame gaming, der en gamer spiller et spill, er seg selv, og får kontakt med seere. Ikke nok med det; ting som podcaster, tegning og aktiviteter i virkeligheten er tillatt på Twitch også. En livsvarig jobb fra Twitch er ikke like enkelt som på Youtube, der man i tillegg kan streame, men med hjelp fra betalte abonnenter, donasjoner, og “Bits”, kan det være en fast side-jobb.

Muligheter og fordeler ved slike jobber

Selv om det er lett å tenke pessimistisk når det angår sjansene for å lykkes, må man huske at selv de største Internett-stjernene startet på bunnen. Å kunne arbeide hjemmefra hvis du ønsker, samtidig som man har kreativ kontroll over hva man har lyst til å gjøre, er fordeler og muligheter hverdagsmennesker drømmer om. Uansett, dannelsen av nye jobber gjennom det globale Internett er imponerende, og på slutten av dagen, er det folket som bestemmer.